CAVALCADA 2024 - Inscripció infants

Data i hora

Divendres 05 gener 2024

19:00 h - 21:00 h (Europe/Madrid)

Lloc

Tarragona

Carrer Reial amb Plaça dels Infants, 43004, Tarragona, Espanya

Veure Mapa

Afegir al meu calendari

Exhaurides
poster

El 5 de gener de cada any arriben Ses Majestats els Reis Mags a Tarragona per portar regals a tota la mainada de la ciutat i, també, als grans. Arriben amb vaixell al barri marítim del Serrallo i, des d'allí, s'enfilen a les seves carrosses per passejar pels carrers principals de la ciutat fins a arribar a l'Ajuntament, on reben les claus de la ciutat de mans de l'alcalde per tal d'accedir a totes les cases de Tarragona i poder-hi deixar els regals.

Criteris de participació a la cavalcada:

  • Hi poden participar els infants nascuts entre el 2011 i el 2016, ambdós inclosos.
  • Termini d'inscripció: del 16 de novembre a les 8 h fins al 30 de novembre a les 24 h. Cal fer una inscripció obligatòriament per cada infant.
  • La formalització de la inscripció no garanteix la participació. L'acceptació dels menors i la distribució dels infants entre les carrosses serà realitzada pel Consell Municipal de la Cavalcada de Reis i l’Home dels Nassos, i dependrà de diferents criteris tècnics, com la disponibilitat de vestuari,  l'alçada i les places disponibles en cada carrossa, entre d'altres.
  • Per tal de facilitar la rotació dels participants, s'admetran preferentment les sol·licituds dels infants que no hagin participat en dues cavalcades consecutives anteriors.
  • Totes les informacions referents a la inscripció es faran per correu electrònic, inclosa l'admissió o no a la cavalcada.
  • Adreça electrònica i telèfon de contacte: festes.tgna@tarragona.cat / 977 29 61 00, extensió 6599 .

Horaris:

  • A les 18.15 h, arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags ―Melcior, Gaspar i Baltasar― des de terres de l’Orient, que és saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les vint-i-una salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. Tot seguit, tenen lloc el parlament de benvinguda als Reis Mags, a càrrec de la consellera de Cultura  i Festes, i la salutació, per part del rei Gaspar en nom de Ses Majestats.
  • Un cop acabats aquests actes, hi ha els focs artificials de benvinguda als Reis, oferts pel Port de Tarragona, i el  trasllat de la comitiva fins al punt d’inici de la cavalcada, al carrer Reial.
  • A les 19 h, des del carrer Reial, inici de la cavalcada dels Reis Mags, que obren la Guàrdia Urbana           motoritzada i la carrossa del Fanal de la Ciutat de Tarragona, i en què figuren, entre d’altres, la       carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat; la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant. 
  • Cap a les 20.30 h, se’n preveu l’arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i les timbales per saludar Ses Majestats; també, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, el Sr. Rubén Viñuales Elías; el missatge de pau als infants per part dels Reis Mags, i, finalment, el comiat.

Itinerari:

L’itinerari reial passarà per la plaça dels Carros, el carrer d’Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer de la Unió, la Rambla Nova (dos tombs), el carrer de Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font.

Mapa